Lagpresentation: Torslanda IK

Grundades: 2010 (som Avenyn United FC)
Säsonger i SFL: 3
Tränare: Fredrik Augustin
Lagkapten: Tobias Haglund/Totte Lindén (föregående säsong)

Avenyn gick för ett år sedan in i Torslanda IK, där äktenskapet mynnat ut till att man har Sverige största ungdomssektion för futsal. Spelarna som var med och grundade klubben är på ett eller annat sätt kvar i föreningen, många av dem spelar fortfarande i SFL. Just ungdomarna är en stor potential för klubben som hoppas kunna försörja sig själva på futsalspelare i framtiden. Fjolårssäsongen var blandad, där man hade många toppar och dalar. Nu är Torslanda tillbaka, för att utmana topplagen om slutspelsplatserna och visa att man är bäst i Göteborg.

Fredrik Augustin skulle inte spela under fjolårssäsongen, men gled successivt in som både joker, spelare och målvakt. I år är dock tanken att ha på sig kostymen, däremot finns det chans att jokervästen ligger nära till hands. Med förstärkningen av Andrés Moncada från Jokkmokk skall man nu täppa till ytterligare i defensiven och låta sina motståndare få slita rejält, framför allt i hemma i Torslandahallen.

En som är tillbaka i spelskick är mångåriga futsalmålvakten Peter Paananen som säger såhär om sin comeback:

– Det är roligt att vara tillbaka på futsalplanen igen. Jag är taggad för en spännande säsong. TIK har gjort ett intressant nyförvärv i ledarstaben då Andrés Moncada anslutit som målvaktstränare, han kommer hjälpa mig att ta nästa steg som futsalmålvakt. Målsättningen för TIK är en slutspelsplats i SFL Södra, vilket är en klart rimligt målsättning med den trupp vi har.

Fredrik Augustin kommenterar:

– Vi har en hel del nya spelare i truppen och förväntningarna är höga. Vi ska använda helgen till att spela ihop oss ordentligt. Resultatet är ganska så oviktigt även om vi självklart går för vinst varje match.

Tre snabba med Fredrik Augustin:

Göra mål/Rädda ett mål
– Utan mål vinner du inga matcher!
Tåpaj/Vrist
– Tåpaj är signifikant för futsal, ofta ett hårt snabbt avslut.
Lärare/Tränare
– Tränare och lärare är oerhört jämt skägg. Jag är väldigt tillfreds med att se och hjälpa till att utveckla människor, ta fram den bästa versionen av dem själva.