Lagpresentation: ÖSK Futsal

Grundades: 2011 (som Spartak Örebro FC)
Säsonger i SFL: 3
Tränare: Mikko Seppälä & Victor Huerta
Lagkapten: Jacob Nilsson

Laget som grundades 2011 av några kompisar som ville spela futsal är idag en av Sveriges mest framgångsrika klubbar, i och med sina tre andraplaceringar i SFL Norra. Däremot har man ännu inte lyckats kvalificera sig för en final, utan semifinal är den högsta meriten. Senast var det IFK Uddevalla Futsal som slog ut ÖSK Futsal, i år hoppas man att inget skall stå i deras väg mot SM-guldet.

Tränare Mikko Seppälä är hämtad från Finland där han bland annat varit med och vunnit brons som assisterande tränare. Nu är han i Sverige för att förmedla framgångsreceptet som gjort Finland till det bästa landet i Norden vad gäller futsal. Tillsammans med lokalförmågan Victor Huerta utger man tränarduon som skall leda ÖSK Futsal till sin första final, men inte minst, sitt första SM-guld.

Inför säsongen har man bland annat värvat målvakten Joonas Puolamäki från finska SoVo som säger såhär om att få spela futsal i Sverige:

– Det är trevligt att få en ny utmaning i det här skedet av min karriär. Futsal växer så det knackar i Sverige och jag gillar att vara en del av något som växer. Fler ser potentialen i sporten och det är en bra början.

Mikko Seppälä är minst sagt laddad för Örebro Open:

– Örebro Futsal Open är bra möjlighet att få matchträning inför säsongen. Tuffa motståndare under flera matcher gör helgen viktig för oss. Turneringen är en plats där man inte visar allt som finns i trollerilådan, men en plats där man kan slipa lagets taktik och spelstil. Jag väntar väldigt mycket på kvällarna när man kan umgås med några av de bästa tränarna i Sverige och kanske lära sig någonting samtidigt.

Tre snabba med Mikko Seppälä:

Finlandsfärja/Charterresa
– Jag väljer Charterresa, då min mamma jobbade i 30 år för Silja Line, vilket gjorde att jag blev trött på färjorna redan när jag var liten.

Bastu/Fredagsmys
– Fredagsmys vinner över en svensk bastu. Det finns inga riktiga bastun här, där man har över hundra grader men ändå kastar vatten på stenarna.

Mark Levengood/Arja Saijonmaa
– Mark är alltid glad och representerar de goda sidorna Sverige ger till finländare som flyttar hit.