Lagpresentation: Örebro FC

Grundades: 2011
Säsonger i SFL: 3
Tränare: Leif Järnkvist
Lagkapten: Basel Gorgis

I staden Örebro, som verkar andas futsal, finns två topplag i form av ÖSK Futsal och Örebro FC. Det sistnämnda vann överraskande SFL Norra förra säsongen, före just ÖSK Futsal. Det blev första gången i klubbens historia man kvalificerade sig till slutspel från SFL. I semin stod Borås där ÖFC tyvärr precis missade final, efter att Borås gjort fler mål på bortaplan. ÖFC är nu tillbaka för att bevisa att förra årets prestationer inte är en engångsföreteelse, utan att man tillhör toppen i Sverige. Revanschlust är det minsta man kan beskriva ÖFC som.

Laget innehåller flertalet spelare som sticker ut, målskytten Senad Berisha, liberon Miran Abdulrahman och målvakten Dildar Caliskan bland annat. Den sistnämnda är erkänt duktig på sitt spel med fötterna, vilket gör att han inte bara kan neutralisera motståndarlagets hot, utan även vara ett hot framåt för motståndarna.

Caliskan som senast var med på landslagslägret i Uddevalla laddar för nya bataljer:

– Det känns mycket bra inför en cup vi kom till final i förra året. I år är det ju inte samma sorts cup så vi ser det som riktigt bra träningsmatcher inför SFL. Jag hoppas många nya spelare får chansen i cupen och visar att dem vill slåss om en plats i någon av våra förstafyror!

Ronny ”Pilen” Pettersson är General Manager för ÖFC och säger såhär inför Örebro Open:

– Mina förväntningar är att vi gör det vi tränat på och att vi får testa lite olika fyror. Vi har ju många spelare som inte är tillgängliga i helgen och ser matcherna som bra träningsmatcher.

Tre snabba med Pilen:

Gamla Idrottshuset/Nya Idrottshuset
– Gamla Idrottshuset, tajtare och bättre stämning
Vinna med 6-5/Vinna med 1-0
– Mer valuta för publiken!
Fast situation/Kontring
– Båda alternativen har sin tjusning, men jag säger fast, jag tycker om när fyra spelare vet exakt vad de skall göra… och gör det.