Lagpresentation: Hammarby IF

Grundades: 2016
Debutanter i SFL Norra
Tränare: Michel Basberber
Lagkapten: Valentin Ponce (föregående säsong)

Fick ett Wildcard till Division 1 föregående säsong, där man lyckades vinna och slå ut Söder i kvalet. Trots lagets korta livstid återfinns flertalet etablerade fotbollsspelare från ”Bajen” som valt att representera föreningen i futsalen. Som grädde på moset toppar man detta med spelare som har meriter i bland annat Falcao FC, som Aday Kaplan.

Laget har stora rivalen Djurgårdens IF i samma serie, vilket bäddar för riktigt intressanta derbyn till vintern. Tränare Michel Basberber har sagt sig lägga skorna på hyllan, och skall endast ägna sig åt tränarsysslan denna säsong. Återstår att se om han kan hålla sig borta från spelandet. Erik Svensson värvades till klubben, men skrev sedan på för IFK Göteborg, annars har man inte något spelartapp till någon annan förening.

Peiman Pahlevan är laddad:

– Det ska bli otroligt spännande att spela cupen. Detta blir en bra värdemätare för oss att se hur vi ligger till kontra de redan erfarna lagen från SFL. Förhoppningsvis kan vi få med ett komplett lag trots att många spelare fortfarande avslutar sina säsonger i de högre divisionerna. Men vi tror på det vi gör och kommer garanterat överraska många på plats.

Michel Basberber om Örebro Open:

– Vi är extremt glada att kunna delta i denna cup, det blir ett bra genrep för oss inför seriestart. Det är även ett bra tillfälle för oss att sammansvetsa truppen som har en del nya spelare.

Tre snabba med Michel Basberber:

Eriksdalshallen/Tele2 Arena
– Eriksdalshallen, då det kommer vara vår borg i år, men i framtiden Tele2.
Zlatan Ibrahimovic/Ricardinho
– Zlatan alla dagar, Zlatan behöver ingen motivering.
Kavaj/Träningsoverall
– Träningsoverall för mig då jag kan vara mera aktiv kring uppvärmningen bland annat.