Lagpresentation: Halmstad BK

Grundades: 2012 (som Halmstad FK)
Andra säsongen i Division 1
Tränare: Per Lunnebjer Svensson
Lagkapten: Robert Lundström

Nyligen annonserade man det många futsalintresserade i Halland har väntat på länge, nämligen en hopslagning av Halmstad FK och Halmstad BK. Annars lär många känna igen dem från förra årets deltagande i Örebro Open Futsal Cup. Där gjorde en viss Markus Hulander hattrick och ville fira med en backflip, något som slutade i en stukad fot.

Med en etablerad klubb som Halmstad BK i ryggen hoppas man nu givetvis på ett avancemang till futsalens finrum, SFL, och att man kan fylla Högskolehallen.

Som futsalklubb i Halland är man tämligen ensamma vad gäller konkurrens från andra föreningar, det gäller dock inte deras seriespel. I sin serie förra året var det otroligt jämt, men målet i år måste vara att, precis som de andra storklubbarna, spela i SFL. Under försäsongen har man bland annat träningsspelat mot Rosengård, där det blev en förlust. Nu har ”Gessles gossar” chansen att visa upp att man vill ha revansch, även om man inte möter varandra. Markus Hulander är dessvärre skadad och kommer inte kunna spela, men har ändå höga förväntningar på Open:

– Precis som förra året är mina förväntningar att Örebro Open blir en perfekt kickstart på säsongen, där vi lär oss mycket sportsligt. Jag hoppas vi visar att vi blir att räkna med i division 1 och att vi kan svetsa samman truppen. Det kommer givetvis bli oerhört tuffa matcher men förhoppningsvis också lärorikt för oss. Det blir också en bra chans att testa några av våra nyförvärv i skarpt läge innan serien drar igång. Tyvärr gick ett par spelare till kvalspel i fotbollen, vilket gör att vi kanske inte ställer upp bästa laget på banan. Själv är man korsbandsskadad, så det blir upp till bevis för någon annan att min titel som skytteligavinnare!

Tränare Per Lunnebjer är förväntansfull:

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma tillbaka till Örebro Open och extra kul att göra tävlingsdebut i HBK-tröjan. Det är en perfekt kick-off inför säsongen där man ställs mot bra motstånd som ger en bra indikation var vi står inför seriespelet och ett ypperligt tillfälle att lära sig och utvecklas.

Han poängterar även det faktum att detta är ett gyllene tillfälle att få bra lagsammanhållning.

– Även socialt är det en viktigt händelse för att svetsa samman gruppen. Tyvärr så har några av våra tongivande spelare hamnat i kval med fotbollen men det skapar läge för våra nya spelare att visa framfötterna. Vi ser helt enkelt fram emot helgen!

Tre snabba med Per Lunnebjer

Basshunter/Gyllene Tider
– Gyllene Tider är så förknippat med Halmstad så den är solklar.
Tåpaj i stolproten/Vrist i Krysset
– Det är fantastiskt med snabba överraskande avslut.
Vinna med 1-0/Vinna med 6-5
– Vinst med 6-5, det är kul att göra mål och det ger större underhållning för publiken som är bra för sporten!