Lagpresentation: GAIS

Grundades: 2010 (som FC Linné)
Säsonger i SFL: 1
Tränare: Patrik Persson
Lagkapten: Andreas Palmqvist

Dessvärre slutade det uppsnackade derbyt mot IFK Göteborg i moll, efter att supportrar innan matchen började bråka. GAIS åkte ur serien och fick spenderade fjolåret i Division 1, där man visade att man inte skulle vika ner sig utan komma tillbaka starkare. Efter kval mot Fågelfors är man nu tillbaka i SFL Södra och återigen kommer man ställas mot ärkerivalen IFK Göteborg.

Laget som tidigare var FC Linné är nu tillbaka i serien där de hör hemma, SFL. Förra gången slutade säsongen i futsalens finrum i moll, hur blir det denna gången? Man hoppas att det hårt arbetande kollektivet som tog dem tillbaka till högstadivisionen skall fortsätta leverera, samtidigt som ett par nyförvärv spetsar truppen. Kan kanske Örebrobekantingen Haval Mahdi frälsa makrillarna?

En av framgångsfaktorerna enligt många spelare skall ha varit rekryteringen av tränare Patrik Persson som har stora ambitioner med sitt lag. Tillsammans med ett lag som vill ha upprättelse vill man nu knipa en slutspelsplats och visa vilka som är bäst i Götet.

Patrik Persson om sina förväntningar:

– Vi hoppas få en värdemätare var vi står gentemot de norra lagen i SFL. Detta är en unik möjlighet att matchas mot dem. Samtidig förväntar jag mig knyta kontakter, studera duktiga futsallag och olika spelstilar. Vad gäller truppen förväntar jag mig att de spelare som får förtroende att följa med kommer svetsas samman mer. Jag hoppas de presterar bra och att det lägger en bra grund inför SFL.

Persson är för övrigt också en Örebrobekant, efter att ha bott där under studietiden. Nu hoppas han få återuppleva en tradition:

– Jag förväntar mig att få gå korpens tipspromenad i stadsträdgården. En tradition jag gjorde varje helg i fem års tid när jag pluggade i Örebro.

Tre snabba med Patrik Persson:

Känn ingen sorg för mig Göteborg/Kom igen Lena
– Känn ingen sorg för mig Göteborg har mer tryck i introt.
Lärare/Tränare
– Tränare före lärare. Jag älskar att tävla för att vinna.
Lisebergshallen/Gamla Ullevi
– Lisebergshallen såklart, där har jag mest segerminnen från.