Lagpresentation: FC Tina Lidköping

Grundades: 2017
Debutanter i Division 2
Tränare: Mikael Proder
Lagkapten: Albrim Demalijaj

Laget som efter många om och men reinkarnerades av Per Bernstig. Klubben har tidigare funnits sedan 1995 i Kroatien, där den drivits av de fyra bröderna Nikolla. Man startade i Division 3 men gick snabbt upp till högstaligan, innan resan till Sverige drog iväg. I Sverige har man spelat flertalet turneringar, men det är först nu man satsar för fullt genom att anmäla föreningen till seriespel i Division 2. I laget huserar flera Nikolla som skall lyfta klubben mot högre höjder.

Målsättningen är att om fem år vinna SM-guld. I truppen återfinns flera välkända namn för den futsalintresserade i Lidköping, där många spenderade fjolårssäsongen i konkurrenten Lidköping United FC.

Albrim Demalijaj tror att det kan vara en nyttig resa:

– Kul att vi fick en inbjudan, då vi är ett nystartat lag. Att få möta dessa grymma lag är en lärdom där vi kan få se vad som krävs för att bli ett SFL-lag. Vi har ett väldigt bra lag, men det gäller också att få ihop det på så kort tid. Det skall bli väldigt intressant att se hur vi mäter oss mot ett bra motstånd och se var vi ligger futsalmässigt.

Mikael Proder är förväntansfull:

– Jag ser fram emot denna turnering. Att få möta Sveriges bästa lag är en jätterolig utmaning för vår förening. Vi är grymt laddade.

Tre snabba med Mikael Proder:

Nikolla/Nikolla
– Xhoni Nikolla, han är generalen!
Spela offensivt/Spela defensivt
– Offensivt anfall är bästa försvaret!
Hård tackling/Snygg fint
– Snygg fint såklart, måste vara lite show