Lagpresentation: FC Rosengård

Grundades: 2016
Andra säsongen i Division 1
Tränare: Francis Maciel da Costa
Lagkapten: Erkin Hamidovic

Utmanare i Skåne, där futsal annars mest handlar om Malmö City FC. FC Rosengård är för övrigt en av Sveriges största föreningar vad gäller damfotboll, där man vunnit SM-guld och spelat i Europa. Kanske man den erfarenheten i föreningen bädda för en framgång inom futsalen? Utmanade om seriesegern i Division 1 men fick se sig besegrad av Fågelfors.

Laget spelade en träningsmatch mot Uddevalla inför Uefa Futsal Cup och bjöd på ordentlig match. Tränare Maciel har drillat sina mannar i flera månaders försäsong, vilket är unikt i Sverige. En säsong med många erfarenheter rikare och nyförvärv i Erkin Hamidovic från Lidköping United bäddar för att man verkligen vill utmana om en serieseger i Division 1.

Just Erkin Hamidovic gör sin första säsong i Rosengård och säger såhär om sina förväntningar inför Örebro Open:

– Kort och gott, många av Sveriges bästa futsallag samlas i Örebro. Förväntningarna är stora. Vi skall köra full fart och visa laget samt motståndarna vilka som blir att räkna med säsongen 17/18.

Francis Maciel:

– Det är jättekul att delta i Örebro Open Futsal Cup 2017. Jag ser fram att spela mot storlagen Falcao, Örebro FC och Hammarby. Vi startade vår verksamhet förra året och har höga ambitioner, men det är inte seriespel förrän Division 1 startar i november. Det finns en brist på tävlingsmatcher i Sverige, sedan är serien såpass kort vilket jag inte tycker är okej, så denna cupen är mycket välkommen. Förväntningarna är stora, efter vår fina insats mot Uddevalla då laget visade många intentioner av det spel vi tränat på. Vi kommer inte åka från Malmö till Örebro för att lira lite boll, vi kommer åka dit för att vinna och bjuda våra motståndare på hårt motstånd.

Tre snabba med Francis Maciel:

Ricardinho/Falcao
– Falcao är brasse som mig, han har gjort grejer som ingen kommer göra.
Stolpe in/Ribba in
– Det är en överraskning.
Kontring/Fast situation
– Allt kan hända när vi kontrar, det går snabbt.