Lagpresentation: Falcao FC

Grundades: 2008
Säsonger i SFL: 3
Tränare: Albert Krasniqi
Lagkapten: Luciano Lorca

Storlag inom svensk futsal som varit dominanta i många år. Har vunnit SFL Norra två gånger, men precis som ÖSK Futsal aldrig nått en final i slutspelet sedan SFL introducerades. Däremot återfinns två brons från de tre senaste säsongerna på meritlistan. Laget har levererat flertalet landslagsspelare, men hade under föregående år ett ”mellanår” där man för första gången i lagets historia inte gick vidare till slutspel. Det blev en fjärdeplats för Falcao, som trots hård konkurrens i Stockholmstrakten kämpar för framtida framgångar.

Nu laddar man för en säsong som kommer vara tajtare än någonsin, med fyra lag i Stockholm, varav två är Hammarby och Djurgården.

Laget har tappat trion Özgur Yasar, Aday Kaplan och Fredrik Notice till rivalerna Hammarby IF, där en annan Falcaobekant är tränare, Michel Basberber. Målvakt är Tolga Ayranci som trots sin ålder har stor erfarenhet av viktiga tävlingsmatcher. Lagkapten Lorca är även tränare i Falcaos damlag och säger såhär inför turneringen:

-Vi kommer till denna turnering med förhoppning om att spela tuffa matcher och få med oss bra resultat. Även fast vi, och säkert alla andra lag, är i början av säsongen och spelare saknas så går Falcao alltid in för att vinna. Det skall bli väldigt kul att inledda säsongen med en ”mini-turnering” och få in de nya spelarna i laget. Att få spela mot lag från SFL Södra ska bli spännande, då det har varit brist på bra motstånd i SFL Norra dom senaste åren.

Tränare Albert Krasniqi är efter en tids frånvaro tillbaka som tränare för Falcao:

– Det kommer givetvis vara jätteroligt att vara där, vi kommer ha både herr och damlaget med. Vi har ett fantastiskt damlag som jag tror jättemycket på. Jag förväntar mig inte direkt några resultat, då vi skall fokusera att göra det vi tränat på och bygga vidare på laget. Vi hoppas på en trevlig turnering med bra motstånd, det är trots allt inte varje dag vi får möta lag från södra serien.

Tre snabba med Albert Krasniqi:

Kontring/Fast situation
– Man kan göra oerhört många mål på fasta situationer. Sedan beror det givetvis lite på, men jag gillar fasta situationer.
Ricardinho/Falcao
– Vi har döpt klubben efter honom. Han är vår hedersordförande
Tåpaj/Vrist
– Mycket effektivare skotteknik. Det behövs ingen pendling och går snabbt.