Lagpresentation: Djurgårdens IF

Grundades: 2013 (som GoIF Kåre)
Debutanter i SFL Norra
Tränare: David Bergqvist
Lagkapten: Andreas Johansson

Laget som grundades av David Bergqvist i Vallentuna blev föregående säsong Djurgården. Tillsammans med Hammarby utger man två tunga föreningar inom Stockholmsfotbollen som nu tagit klivet in i futsal. Tidigare var det Vallentuna som gällde, nu är blårandigt. Flertalet i spelartruppen har hängt med Bergqvist länge, andra som kan tillskrivas ”nya” har han stött på genom åren.

Genom sitt engagemang i IFK Lidingö har han nu knutit till sig en trupp som gör debut i SFL Norra. Från att representera lilla Kåre på 300 invånare förväntar man sig ett betydligt bättre publikstöd, framför allt mot rivalen Hammarby.

Axel Hellberg Olsson var med förra året och är taggad för andra upplagan:

– Jag hoppas cupen håller samma klass som förra året. Med de topplagen samt den stora publiken som Örebro brukar dra, gör att det blir mycket mer än vanliga träningsmatcher. Det blir både kul och nyttigt att se så många av SFL-lagen spela samt att också testa sig mot dem!

David Bergqvist är taggad för att för andra året i rad deltaga i Örebro Open:

– Örebro Open blir en perfekt start på tävlingssäsongen, det är då allt drar igång på riktigt! Det är också ett bra tillfälle att bekanta sig med andra lag och ledare, och även att få se en hel del bra futsal live!

– Ur en sportslig synpunkt är det också ett ypperligt tillfälle att se var vi står, med tre matcher mot kvalitativt motstånd. Mellan matcherna finns det dessutom en mängd tid för taktisk analys, men också tid för spelarna att umgås och ha det trevligt, vilket är minst lika viktigt. Gällande truppen kommer vi matcha många spelare och ni kommer säkerligen inte få se samma lag två dagar i rad. För spelare som är nya för i år blir det ett bra tillfälle för dem att visa upp sig på en bra nivå.

Tre snabba med David Bergqvist:

Tele2 arena/Eriksdalshallen
– Eriksdalshallen har en hel del att önska….
Hård vrist i nättaket/Tåpaj i stolproten
– Säkert och iskallt blir mål ”every day a week twice a sunday” Skott i nättaket räddar kepern….
Cykelspark/Glidtackling
– Som Millwallsupporter så är det, det ända man får se på lördagar…